De ce sa vizitam Bucovina

Bine de stiut: sfaturi si recomandari

Asistenta permanenta pe perioada sejuriului

Cel mai mic pret garantat

Servicii integrate pentru un sejur perfect

Garantiile spremunte.ro

Bucovina, Vatra Dornei, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Vama

Cultura, traditii, Relaxare!
Bucovina se bucura de manastiri vechi, cetati medievale si statiuni turistice renumite. Detine zone cu peisaje pitoresti si oameni ospitalieri, ce pregatesc cele mai gustoase si naturale mancaruri traditionale. Totul este „de casa”, de la unt, smantana, oua si carne, la hribii atat de populari. Sa nu uitam de casul sau urda bucovineana, carnatii de influenta austro-ungara. Lor li se alatura borsurile rusesti, rachiurile de prune sau din fructe de padure (afinata, zmeurata), vinul sau berea facute dupa metode originale. Tot acest pachet te indeamna sa vizitezi Bucovina cel putin o data in viata.

Zona in care traditiile s-au transmis din generatie in generatie.

Bucovina se poate lauda cu Cetatea de Scaun a Sucevei si multitudinea de manastiri impresionante. Printre ele se numara celebra manastire Voronet, intrata in patrimoniul mondial UNESCO pentru valoarea arhitecturala si pentru culoarea specifica si unica in lume de pe peretii acesteia, si manastirea Putna, supranumita de Mihai Eminescu „Ierusalimul Neamului Romanesc”. Aproape de manastire, se afla si parcul Natural Putna cu manastirea Lepsa si cascada Putnei. Bisericutele din lemn, precum biserica din lemn Dragos Voda, una dintre cele mai vechi biserici de lemn din Europa si cea mai varstnica din Romania, ofera zonei o incarcatura speciala. Acestora li se alatura si chilia sapata in stanca a lui Daniil Sihastrul, sfetnicul lui Stefan cel Mare. Ulitele Muzeului Satului Bucovinean „te conduc” inapoi in timp, pe vremea cand locuintele erau din lemn sau chirpici. Satul Marginea este renumit pentru ceramica sa neagra sau gri, produsa dupa metode din vremea dacilor. Muzeul Oului, din pitorescul satuc Vama, detine o colectie ce depaseste 3.000 de oua incondeiate. Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului sau muzeul Vanatorii din Campulung Moldovenesc trebuie de asemenea vizitate. Alte muzee de interes in zona sunt Muzeul Apei din Falticeni si casa muzeu „Taran Leonida” din Ciocanesti. Salina Cacica se remarca fiind una dintre cele mai vechi exploatari de sare recristalizata din saramura din Europa.
Cultural vorbind, Bucovina ofera, printre altele, casa memoriala a poetul Nicolae Labis din Malini si cea a compozitorului Ciprian Porumbescu din Stupaca. Toate acestea sunt doar cateva dintre atractiile zonei.

Bucovina este brazdata de monumente naturale unice.

Bucovina este bogata in monumente naturale impresionante. Detine Pietrele Doamnei, Popii Raraului, Piatra Soimului si Codrul Secular Slatioara. Aici sunt cei mai inalti si grosi brazi si molizi din Romania. Cheile „Moara Dracului” si pestera Liliecilor, alaturi de obcinele Bucovinei, una dinte cele mai pitoresti zone naturale ale judetului Suceava, dovedesc frumusetea naturala a zonei. Cea mai mare rezervatie de mlastina de turba din Romania se gaseste in Poiana Stampei, in Rezervatia Naturala „Tinovul Mare”. In Bucovina intalnesti sifanetele seculare Ponoare de la Bosanci, printre ce mai cunoscute atractii naturale din zona.
Statiunea balneara Vatra Dornei, supranumita si „Perla Bucovinei” este renumita atat pentru apele minerale, cat si termale. De asemenea, turismul montan si cel de aventura (alpinism, trasee montane sau schi) este cunoscut in zona. Gura Humorului este cunoscuta prin Manastirea Voronet si prin zonele de agrement. Aici sunt amenajate un parc de aventura si un parc dendrologic, partii de schi, terenuri de sport, piscina de dimensiuni olimpice, bazin de inot pentru copii si patinoar artificial. Statiunea Campulung Moldovenesc, inconjurata de patru munti, Masivul Rarau, Muntii Stanisoarei, Obcina Mestecanisului si Obcina Feredeului. detine peisaje splendide. Vama si Suceava ofera de asemenea conditii de cazare pentru toate gusturile.
Plimbarea cu Mocanita Hutulca, cu plecare din Moldovita, la o aruncatura de bat de Vatra Dornei, nu ar trebui sa lipseasca din program.

Schi & snowboard

Cele 5 partii de schi si snowboard de la Vatra Dornei stau la dispozitia turistilor. Una din acestea este dedicata schiului de fond. Partiile de la Gura Humorului sunt dotate cu nocturna si tunuri de zapada artificiala. Zonele destinate sporturilor de iarna Malini au un grad de dificultate mic – mediu si sunt dotate cu nocturna si teleschi. Partiile de schi de la Carlibaba au grad mediu de dificultate si sunt deservite de teleschi si tunuri de zapada. Cele de la Campulung Moldovenesc si domeniul schiabil Drumul Tatarilor din Valea Putnei detin printre cele mai noi partii de schi si de sanius din Romania, cu patinoar amenajat Toate acestea fac aceasta zona foarte atractiva pentru iubitorii sporturilor de iarna.

Bucovina: Hoteluri, Pensiuni, Gospodarii Traditionale, Campinguri

CELE MAI BUNE CONDITII DE CAZARE DIN BUCOVINA, VATRA DORNEI, GURA HUMORULUI, CAMPULUNG MOLDOVENESC, VAMA, SUCEAVA, IASI, STATIUNEA PIATRA FANTANELE, BISTRITA SI STATIUNEA SANGEORZ BAI

Iti propunem doar locatii turistice atent selectate, care garanteaza atat rezervarea, cat si conditiile de cazare sau serviciile turistice prezentate. De asemnea, iti oferim cel mai mic tarif.

DETALII CAZARE BUCOVINA, VATRA DORNEI, SUCEAVA, IASI