De ce sa vizitam transalpina

Bine de stiut : sfaturi si recomandari

Asistenta permanenta pe perioada sejuriului

Cel mai mic pret garantat

Servicii integrate pentru un sejur perfect

Garantiile spremunte.ro

TRANSALPINA-DRUMUL DINTRE MUNTI

Transalpina „Drumul dintre munti“ nu este doar cea mai inalta sosea din Romania, avand cea mai mare altitudine in Pasul Urdele (2.145 m), ci si un traseu de poveste. De-a lungul drumului, sunt dispuse monumente ale naturii si bijuterii arhitecturale ridicate in urma cu cateva secole.
Potrivit legendei, soseaua Transalpina ar fi fost amenajata in urma cu doua mii de ani. Se spune ca legiunile romane ar fi construit-o, in drumul lor spre Sarmisegetusa. De asemenea, era folosita ca drum de transhumanta de ciobanii din Oltenia si Transilvania, in secolul al XVIII-lea. Soseaua a capatat denumirea de “Drumul dintre munti” după ce a fost reabilitata intre 1934-1938, in timpul domniei lui Carol al II-lea.

Transalpina – Drumul dintre munti, un drum printre nori de aproape 2000 de ani!

Te poti caza la Ranca, Obarsia Lotrului, Voineasa sau valea Frumoasei. In zona poti vizita: lacul Galcescu, un complex glaciar din muntii Parang, aflat la aproape 2.000 de metri altitudine. Zona este deosebit de frumoasa, iar imaginea surprinzatoare oferita de lacul Galcescu este pusa in valoare de alte zece lacuri glaciare. Printre ele se numara Pancu si Vidal. Rezervatia naturala Iezerul Latoritei, lacul Vidra, lacul Oasa, manastirea Oasa din muntii Sureanu te vor impresiona! Valea Frumoasei, raiul descris in povestirile sale de Mihail Sadoveanu completeaza peisajul de poveste. Sunt reprezentative locului si pestera Muierii si pestera Polovragi, alaturi de Cheile Oltetului .
Domeniul schiabil Transalpina, deschis in decembrie 2012 in zona lacului Vidra, la 2000 de metri altitudine, ofera de-a lungul celor 9,9 km de partii. Impresioneaza printr-un peisaj de vis, cu brazi semeti si o natura de o frumusete naucitoare, cu creste muntoase virgine, ce se oglindesc ca intr-un glob de cristal in lacul Vidra.Transalpina: Hoteluri, Pensiuni, Gospodarii Traditionale, Campinguri

CELE MAI BUNE CONDITII DE CAZARE DIN ZONA TRANSALPINA: RANCA, OBARSIA LOTRULUI, VOINEASA, VALEA FRUMOASA, DOMENIUL SCHIABIL TRANSALPINA

Iti propunem doar locatii turistice atent selectate, care garanteaza atat rezervarea, cat si conditiile de cazare sau serviciile turistice prezentate. De asemenea, ai parte de cel mai mic tarif.

DETALII CAZARE TRANSALPINA

OFERTE TURISTICE TRANSALPINA


ZONA TRANSALPINA MERITA DESCOPERITA!