De ce sa vizitam Transfagarasanul

Bine de stiut: sfaturi si recomandari

Asistenta permanenta pe perioada sejuriului

Cel mai mic pret garantat

Servicii integrate pentru un sejur perfect

Garantiile spremunte.ro

Oferte destinatii Transfagarasan

O spectaculoasa destinatie turistica din Romania

Traseul Transfagarasan ( oferim oferte de vizitate transfagarasan ) are o lungime de 92 de kilometri si 27 de viaducte si poduri. Cu cel mai lung tunel din Romania (887 metri), strabate muntii Fagaras, cei mai inalti munti de la noi din tara. In plus, leaga Muntenia de Transilvania. Este unul dintre cele mai populare drumuri din tara, chiar si din Europa. Acest lucru se datoreaza inaltimii la care a fost construit (al doilea drum din Romania dupa Transalpina). Atinge o altitudine de 2.042 de metri, cu peisaje superbe si numeroase serpentine.
Din cauza altitudinii, a caderilor masive de zapada si a riscului de avalansa, Transfagarasanul este deschis doar in perioada iulie – octombrie. Intre 1 noiembrie si 30 iulie, sectorul cuprins intre kilometrul 104 si kilometrul 130 este inchis circulatiei. Cele mai bune oferte de vizitat transfagarasan doar pe site la cele mai bune preturi.

Valea lui Stan cel mai impresionant canion din Romania

Destinatii Balea Lac

Sunt nenumarate obiective turistice pe Transfagarasan si oferte de vizitat transfagarasan. Ai la dispozitielacul glaciar Balea si cascada Balea, cea mai mare cascada in trepte din Romania cu o cadere de 60 metri. Lacul Vidraru, cu o adancime de 155 de metri, statuia eroul mitologic Prometeu cu un fulger in mana ridicata pe muntele Pleasa atrag permament turisti. Barajul Vidraru este cel mai inalt baraj din Romania, cu o inaltime de 166 de metri, dar si cel mai mare baraj in arc de la noi din tara. De pe baraj se poate chiar practica bungee-jumping. Cascada Capra are o cadere de peste 40 de metri. Lacul Capra, situat la 2.230 de metri altitudine, cu o culoare albastra superba si un platou potrivit pentru campare, ofera o priveliste minunata asupra crestelor muntilor. Valea lui Stan este cel mai impresionant canion din Romania, din muntii Fruntii, cu un traseu amenajat cu scari si cabluri. Acesta reprezinta o adevarata provocare pentru temerari, alaturi de masivele si traseele montane din jurul Transfagarasanului. Hotelul de Gheata de la Balea Lac este, pe timpul iernii, cel mai frumos hotel deschis din Romania. Cetatea Poenari, resedinta secundara a lui Vlad Tepes, poate fi vizitata doar daca urci cele 1.480 de trepte. Trebuie mentionat si Muzeul Etnografic Badea Cartan, din localitatea Cartisoara, dedicat faimosului taran care a mers pe jos pana la Roma pentru a vedea Columna lui Traian. Acesta aducea clandestin carti romanesti in Transilvania. Curtea de Arges este singurul oras de pe traseul Transfagarasan si detine renumita manastire Curtea de Arges. Aici este locul de veci al membrilor familiei regale romanesti si de aceasta se leaga o multime de legende, precum cea a mesterului Manole. Beneficeaza de oferte vacanta Transfagarasan oferite de site-ul nostru!

Schi & snowboard pe Transfagarasan

Schi & snowboard
Datorita altitudinii mari si a volumului de zapada depus, se poate schia in caldarea Balea, vaile Balea si Doamnei, din luna decembrie pana in luna iunie, in functie de riscul de avalansa. Iti recomandam sa contactezi cabanierii si salvamontistii de la cabana Balea Lac si cabana Capra. Ei te vor informa despre starea zapezii si eventuale pericole. Puteti incerca oferte excursii Transfagarasan pe care le oferim pe site.

MAI MULTE DETALII

Drumetie, trekking, canyoning si alpinism

Drumetie, trekking, canyoning si alpinism pe Transfagarasan

Muntii Fagaras ofera conditii excelente pentru drumetii montane, trekking, canyoning si alpinism.

MAI MULTE DETALII

Transfagarasan: Hoteluri, Pensiuni, Gospodari traditionale, Cabane, Campinguri

CELE MAI BUNE CONDITII DE CAZARE DIN ZONA TRANSFAGARASAN

Iti propunem doar locatii turistice atent selectate, care garanteaza atat rezervarea, cat si conditiile de cazare sau serviciile turistice prezentate.

DETALII CAZARE Transfagarasan

TRANSFAGARASAN