De ce sa vizitam Valea Oltului

Bine de stiut: sfaturi si recomandari

Asistenta permanenta pe perioada sejuriului

Cel mai mic pret garantat

Servicii integrate pentru un sejur perfect

Garantiile spremunte.ro

Valea Oltului

Vestigii cultural-istorice si statiuni balneoclimaterice
Comparativ cu Valea Prahovei, Valea Oltului are un aer mai pur, neatins. Te va uimi cu frumusetea peisajului, cu varfurile sale falnice, cu cascadele navalnice si cu apele binefacatoare. In plus, se remarca prin multitudinea bisericilor istorice.

Valea Oltului

Printre obiectivele turistice se numara salina de la Ocnele Mari, renumita pentru tratarea afectiunilor respiratorii, statiunea balneoclimaterica Baile Govora, cu complexele balneologice moderne utilitate cu facilitati pentru bai cu ape minerale iodurate si sulfuroase, aplicatii cu namol cald, pneumoterapii, electroterapii, kinetoterapii, tratamente cu produse apicole. Exista si un sanatoriu pentru boli reumatice si respiratorii pentru copii. Ramnicu Valcea, orasul in care s-a cantat pentru prima data, la 29 iulie 1848, imnul national al Romaniei „Desteapta-te, romane!”, centrul istoric al orasului Horezu, oras monahal, orientat catre activitati de artizanat specific romanesc, precum olaritul, tesaturile executate manual, pictura religioasa sunt orase ce trebuie vizitate. Statiunile balneoclimaterice Calimanesti, Caciulata si Baile Olanesti sunt renumite pentru efectele binefăcătoare ale apelor ce izvorăsc din munte si cunoscute inca de pe vremea romanilor. Statiunea Voineasa, cu un aer puternic ozonat, ofera o stare de liniste si deconectare de la aglomeratia marilor orase. Este, de asemnea, un loc tocmai potrivit pentru pescuit de pastravi in raurile Lotrului.

Valea oltului: schituri rupestre

Manastirile Cozia, Frasinei sau Turnu, cu schiturile sale rupestre, micuta bijuterie Cornet, retrasa manastire Stanisoara si schitul Ostrov, primul schit de calugarite de pe teritoriul Romaniei nu trebuie ratate. Cascada Lotrisor din Parcul National Cozia sau castrul romanilor Arutela, ce pazea in trecut cu strainicie cursul Oltului si hidrocentrala de la Turnu sunt doar cateva din atractiile turistice ale zonei.
Valea Oltului reprezinta si un punct de plecare catre Sibiu, renumitul oras medieval cu o istorie de peste 900 de ani, catre barajul Vidra, catre statiunea de schi Vidra, Translapina sau catre pesterile Muierilor si Polovragi alaturi de Cheile Oltetului.

Valea Oltului: Hoteluri, Pensiuni, Gospodarii Traditionale sau Campinguri

CELE MAI BUNE OFERTE DIN ZONA VALEA OLTULUI:

Iti propunem doar locatii turistice atent selectate, care garanteaza atat rezervarea, cat si conditiile de cazare sau serviciile turistice prezentate. De asemenea, vei avea parte de cel mai mic tarif.

DETALII CAZARE VALEA OLTULUI