Alba Iulia

Alba Iulia – cea mai mare Cetate din România!
Orașul-gazdă a Marii Adunări Naționale de pe 1 decembrie din 1918, Alba Iulia deține un patrimoniu cultural deosebit, monumente istorice și opere de artă de valoare, care ar putea trezi interesul celor pasionați de artă și de istoria României. Călătorii înflăcărați pot și ei găsi un șir de locații de care să se bucure.

Alba Iulia este un oraș cu o grandioasă încărcătură istorică și culturală pentru țara noastră. Mai puțini se gândesc la Alba Iulia ca o destinație turistică, cu toate că aceasta are un șir de atracții turistice care vă pot descoperi mai multe informații despre trecutul nostru și care vă poate impresiona prin valoarea sa.

Puteți călători în timp vizitând mai ulte monumente istorice din Alba Iulia, care le oferă turiștilor o incursiune detalială în istoria țării. Fortificația bastionară – Cetatea Alba Carolina este cea mai renumită din oraș, care a servit drept o construcție militară și politică încă din secolul VXIII. Aici puteți vizita bastioanele de apărare și porțile cetății, care sunt ornamentate într-un fel aparte. Sculpturile și elementele decorative vă vor fermeca din prima clipă. Alte construcții istorice pe care le puteți vizita sunt Cetatea medievală „Bălgrad”, Sala Unirii, Muzeul Național al Unirii, statuia lui Mihai Viteazul, Clopotul Unirii, Monumentul Custozza, Catedrala Romano-Catolică, Monumentul Eroilor Neamului – Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, Palatul Episcopal. Catedrala Ortodoxă este o altă locație pe care o puteți vizita în vacanță, mai ales că în curtea acesteia, în 1922 a avut loc ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari, biserica fiind cunoscută astăzi și ca, Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Cei mici, dar și toți ceilalți pasionați de echitație se pot bucura de o plimbare cu caii chiar în interiorul Cetății, sau de o plimbare cu trăsura pe șanțurile acesteia. Dacă aveți noroc, puteți participa la un spectacol, show sau un concert live chiar în Cetate – de-a lungul anului aici se organizează un șir de evenimente importante și festivaluri interesante. Dacă nu ați fost anterior în Alba Iulia, pe parcursul unui festival sau în jurul dății de 1 decembrie este cea mai recomandată perioadă în care să ajungeți în oraș – Alba Iulia se umple de români și străini, peste tot în oraș sunt un șir de reprezentații artistice și toate străzile răsună de fericire și distracție.

Veți găsi și o varietate mare de restaurante în Alba Iulie, în care vp puteți delecta cu bucate ale gastronomiei tradiționale din România sau din alte țări. Vă recomandăm: PUB 13 Restaurant Medieval, La Maison de Caroline, Gavroche, Brothers, Restaurant Preciosa.

Vezi oferte cazare Alba Iulia

Galerie Foto Alba Iulia

Vezi harta Alba Iulia