Bucovina

Zona in care traditiile s-au transmis din generatie in generatie

Bucovina se bucura de manastiri vechi, cetati medievale si statiuni turistice renumite. Detine zone cu peisaje pitoresti si oameni ospitalieri, ce pregatesc cele mai gustoase si naturale mancaruri traditionale. Totul este „de casa”, de la unt, smantana, oua si carne, la hribii atat de populari. Sa nu uitam de casul sau urda bucovineana, carnatii de influenta austro-ungara. Lor li se alatura borsurile rusesti, rachiurile de prune sau din fructe de padure (afinata, zmeurata), vinul sau berea facute dupa metode originale. Tot acest pachet te indeamna sa vizitezi Bucovina cel putin o data in viata.

Situata in nordul Romaniei, intr-o depresiune a Carpatilor Orientali — Depresiunea Dornelor — Vatra Dornei este o localitate turistica foarte cautata datorita apelor termale, peisajului, climei si facilitatilor de practicare a schiului. Orasul-statiune este inconjurat de munti impaduriti: Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Obcina Mestecanis. Se practica alpinismul si sporturile de iarna, iar localitatea este in acelasi timp si o importanta statiune balneara. Parcul natural din centrul statiunii, renumit pentru veveritele sale, precum si cazinoul amintesc de faimoasele statiuni balneare din vestul Europei.

Gura Humorului, mai demult Gura Homorului, este un oras in judetul Suceava, Bucovina de sud, nordul României. Orasul este situat la varsarea Humorului si raul Moldova, de la acest fapt provenind numele orasului. Gura Humorului este situat la o altitudine de ~470 m, avind un climat cu proprietaţi sedative. Locul a fost cautat, inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, ca staţiune climaterica. La nord sunt culmile Obcinei Humorului, la sud Obcina Voronetului iar la vest Obcina Mare. Acesti munti sunt bine impaduriti, iar climatul de adapost confera orasului cu circa 17.000 de locuitori un cadru placut si pitoresc. Incearca acum oferte concediu Bocovina si sejur in Bucovina oferit de catre platforma noastra.

Bucovina se poate lauda cu Cetatea de Scaun a Sucevei si multitudinea de manastiri impresionante. Printre ele se numara celebra manastire Voronet, intrata in patrimoniul mondial UNESCO pentru valoarea arhitecturala si pentru culoarea specifica si unica in lume de pe peretii acesteia, si manastirea Putna, supranumita de Mihai Eminescu „Ierusalimul Neamului Romanesc”. Oferim oferte concediu Bucovina si oferte excursii Bucovina. Aproape de manastire, se afla si parcul Natural Putna cu manastirea Lepsa si cascada Putnei. Bisericutele din lemn, precum biserica din lemn Dragos Voda, una dintre cele mai vechi biserici de lemn din Europa si cea mai varstnica din Romania, ofera zonei o incarcatura speciala. Acestora li se alatura si chilia sapata in stanca a lui Daniil Sihastrul, sfetnicul lui Stefan cel Mare. Ulitele Muzeului Satului Bucovinean „te conduc” inapoi in timp, pe vremea cand locuintele erau din lemn sau chirpici. Satul Marginea este renumit pentru ceramica sa neagra sau gri, produsa dupa metode din vremea dacilor. Muzeul Oului, din pitorescul satuc Vama, detine o colectie ce depaseste 3.000 de oua incondeiate. Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului sau muzeul Vanatorii din Campulung Moldovenesc trebuie de asemenea vizitate. Alte muzee de interes in zona sunt Muzeul Apei din Falticeni si casa muzeu „Taran Leonida” din Ciocanesti. Salina Cacica se remarca fiind una dintre cele mai vechi exploatari de sare recristalizata din saramura din Europa. Cultural vorbind, Bucovina ofera, printre altele, casa memoriala a poetul Nicolae Labis din Malini si cea a compozitorului Ciprian Porumbescu din Stupaca. Toate acestea sunt doar cateva dintre atractiile zonei.

Bucovina este bogata in monumente naturale impresionante. Detine Pietrele Doamnei, Popii Raraului, Piatra Soimului si Codrul Secular Slatioara. Aici sunt cei mai inalti si grosi brazi si molizi din Romania. Cheile „Moara Dracului” si pestera Liliecilor, alaturi de obcinele Bucovinei, una dinte cele mai pitoresti zone naturale ale judetului Suceava, dovedesc frumusetea naturala a zonei. Cea mai mare rezervatie de mlastina de turba din Romania se gaseste in Poiana Stampei, in Rezervatia Naturala „Tinovul Mare”. In Bucovina intalnesti sifanetele seculare Ponoare de la Bosanci, printre ce mai cunoscute atractii naturale din zona. Statiunea balneara Vatra Dornei, supranumita si „Perla Bucovinei” este renumita atat pentru apele minerale, cat si termale. De asemenea, turismul montan si cel de aventura (alpinism, trasee montane sau schi) este cunoscut in zona. Gura Humorului este cunoscuta prin Manastirea Voronet si prin zonele de agrement. Aici sunt amenajate un parc de aventura si un parc dendrologic, partii de schi, terenuri de sport, piscina de dimensiuni olimpice, bazin de inot pentru copii si patinoar artificial. Statiunea Campulung Moldovenesc, inconjurata de patru munti, Masivul Rarau, Muntii Stanisoarei, Obcina Mestecanisului si Obcina Feredeului. detine peisaje splendide. Plimbarea cu Mocanita Hutulca, cu plecare din Moldovita, la o aruncatura de bat de Vatra Dornei, nu ar trebui sa lipseasca din program.

Cele 5 partii de schi si snowboard de la Vatra Dornei stau la dispozitia turistilor. Una din acestea este dedicata schiului de fond. Partiile de la Gura Humorului sunt dotate cu nocturna si tunuri de zapada artificiala. Zonele destinate sporturilor de iarna Malini au un grad de dificultate mic – mediu si sunt dotate cu nocturna si teleschi. Partiile de schi de la Carlibaba au grad mediu de dificultate si sunt deservite de teleschi si tunuri de zapada. Cele de la Campulung Moldovenesc si domeniul schiabil Drumul Tatarilor din Valea Putnei detin printre cele mai noi partii de schi si de sanius din Romania, cu patinoar amenajat Toate acestea fac aceasta zona foarte atractiva pentru iubitorii sporturilor de iarna.

Iti propunem doar locatii turistice atent selectate, care garanteaza atat rezervarea, cat si conditiile de cazare sau serviciile turistice prezentate. De asemnea, iti oferim cel mai mic tarif.

Vezi oferte cazare Bucovina

Galerie Foto Bucovina

Vezi harta Bucovina