Deva

Deva – Cetate Deva!

Deva este o așezare istorică înconjurată de lanțuri muntoase și dealuri. Orașul se bucură de un bogat trecut istoric, pe care este gata să-l descopere oricărui călător, care are curiozitatea și dorința să ajungă în inima județului Hunedoara.


Cetatea Deva, situată pe Dealul Cetății, veghează orașul Deva până în ziua de astăzi, fiind contruită inițial cu scop militar de apărare și pază a localității, dar și a regiunii Transilvania. Construită în secolul XIII, Cetatea Deva este una din cele mai importante fortificații medievale din Transilvania și din România, deci ar fi păcat să o ratați, mai ales că aceasta este una și din cele mai importante atracții din Deva. Urcarea spre Cetate se face prin două modalități – fie alegeți o drumeție prin pădurea dealului, pe potecile bătătorilte de localnici și turiști sau pe drumul vechi spre Cetate, fie folosiți  telecabina, care este un lift monoliner, destul de interesant, și unic pentru Europa de Est. Aici puteți să vă bucurați de o lecție de istorie importantă de la ghidul Cetății și de o priveliște care să vă taie respirația – orașul Deva, munții și cerul nemărgit vă va rămâne întipărit în minte încă mult timp. În Cetata aveți ocazia să vizionați defilarea Gărzii, antenamentele de spadă și cu arcul, dansuri medievale și alte activități organizate pentru turiști, majoritatea în weekend și cu ocazia diverselor evenimente și festivaluri.  

Deva este și un punct de plecare pentru un șir de vizite pe care le puteți face prin județ sau prin apropierea acestuia. Cu cazare în Deva, vă organizați mai multe excursii incredibile spre Țara Hațegului, vizite la cetăți și castele din zonă, drumeții prin Parcul Național Retezat, Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, Lacul glaciar Ștevia, Lacul Gura Apelor, Lacul Valea de Peşti, Lacul Tăul Porții, Podul Grohot, Arboretumul din Simeria, Rezervaţia de Zimbri Slivuţ – Haţeg, chei, cascade și peșteri de toată frumusețea. Deva și ținutul Hunedoarei este o regiune extrem de frumoasă, cu atracții istorice și naturale care să impresioneze orice călător.

Datorită munților din zonă, selectarea unei cazări în Deva este motivată de diversitatea unităților de primire. Pârtiile din apropierea orașului, de diferite dificultăți – Straja, Parâng, Pasul Vâlcan și Râușor sunt amenajate, astfel încât fiecare poate să practice sportul sau activitatea preferată – drumeții, săniuș, schi, snowboarding, plimbări cu teleschi spre culmile înalte ale munților. De asemenea, oferta de restaurante și cafenele este la fel de dezvoltată.

Descoperiți orașul Deva și județul Hunedoara, aflând informații captivante din trecutul acestei regiuni și vizitând incredibilele obiective turistice păstrate în timp sau șlefuite de mama-natură.

Vezi oferte cazare Deva

Galerie Foto Deva

Vezi harta Deva