Sibiu

Sibiu – Hermannstadt

Cine a ajuns cel puțin o dată în Sibiu, cunoaște cât de fermecător și colorat este acest oraș și știe foarte bine că este atât de ușor să te îndrăgostești de străduțele sale medievale și casele cu „ochii” care te urmăresc oriunde ai merge prin oraș.


Sibiu, numit în germană Hermannstadt este un oraș important pentru România, atât din punct de vedere economic, istoric, dar și turistic. Fosta capitală a Transilvaniei, astăzi este un centru cultural și o atracție majoră a României, atât pentru străini, cât și pentru românii din alte localități. Atmosfera medievală, frumusețea timpului oprit, cultura și liniștea din Sibiu atrage ca un magnet pe oricine care a auzit despre acest oraș sau care a văzut vreo poză cu străzile din Sibiu.

„Ochii” din Sibiu au devenit un simbol al orașului, o carte de vizită a caselor vechi, construite în Evul Mediu. Aceștia au avut un rol pur practic, iar cu timpul au creat o alură deosebită, care deosebește Sibiul de alte orașe din Transilvania. Plimbați-vă pe străzile medievale ale orașului, descoperiți piețele din centrul vechi, urcați turnurile și coborâți prin Pasajul Scărilor spre Orașul de jos. Sunt atâtea locuri frumoase în Sibiu, încât rătăcirea prin oraș pare o idee extraordinară.

Piața Mare din Sibiu datează din 1366, fiind construită în scop de organizare a adunărilor, târgurile și a altor evenimente importante din oraș. Astăzi, această parte a orașului se umple în weekend de localnici și turiști, care se relaxează la una din terasele din piață, se distrează la un concert sau pur și simplu hoinăresc, bucurându-se de minunatele priveliști din jur. Tot aici în Piața Mare ajungeți la Muzeul Național Brukenthal, situat în Palatul Brukenthal. Muzeul este unul din primele instituții de acest fel din România și Europa, devenind muzeu public în anul 1817.

Podul Minciunilor se află între Piața Mică și Piața Huet din Sibiu, făcând legătura dintre cele două locații superbe. Acesta este una din principalele atracții din Sibiu, fiind mereu împodobit cu flori și povestindu-și interesanta legendă fiecăruia care ajunge să meargă pe Pod. Chiar dacă Sibiul este extraordinar și poate fi luat la pas, urcați și pe turnurile din oraș, care vă permit să admirați piețele și clădirile colorate de la înălțime. Din Piața Mică din Sibiu puteți urca pe Turnul Sfatului, iar din Piața Mare, trecând pe lângă Muzeul Brukenthal puteți să ajungeți la Catedrala Evanghelică din Sibiu, pe care o puteți vizita, urcându-i și turnul, pentru o priveliște splendidă.

Muzeul de Istorie a Farmaciei este și el un obiectiv pe care să nu-l ratați, precum anume în Sibiu a fost deschisă prima farmacie din România în anul 1494. Un alt muzeu de importanță turistică este Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, care este o locație de vis pentru cei îndrăgostiți de spiritul românesc, de arhitectura tradițională și de istorie. Muzeul în aer liber este o oază de vegetație și o lecție de istorie, prin care vă puteți plimba la nesfârșit.

Oferte Cazare Sibiu

Vezi oferte cazare Sibiu

Galerie Foto Sibiu

Vezi harta Sibiu