Sighisoara

Sighisoara – Biserica din deal!

Sighisoara este un municipiu din Transilvania, renumit pentru faptul că întreg centrul vechi este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cetatea Sighișoara este una din puținele cetăți medievale care este locuită și astăzi, cu toate că a fost construită cu secole în urmă. Centrul vechi se află printre pereții cetății, fiind locația perfectă pentru a vă găsi cazare în Sighișoara, pentru a vă lua prânzul la unul din restaurantele tradiționale și pentru a vă începe programul de vizitare. Din Piața Cetății, mereu plină de localnici și călători curioși, puteți ajunge pe orice stradă sau la orice atracție care vă interesează. Orașul medieval păstrează magia anilor trecuți, legende și povești pe care le ascunde printre străduțele sale înguste și care așteaptă să fie descoperite.

Unul din cele mai colorate orașe din România, Sighișoara are un șir de atracții turistice, fiind o destinație superbă pentru o escapadă de weekend sau un sejur în care să vă bucurați de liniștea de aici și frumusețea din jur. Găsiți-vă cazare alături de Piața Cetății pentru a fi mereu în proximitatea celor mai importante locații din oraș și pentru a începe descoperirea orașului de la primele ore ale zilei. Porniți pe strada Turnului, opriți-vă la Casa cu Cerb pentru a o admira, apoi îndreptați-vă spre Turnul cu Ceas, care are și o platformă de observație la bază, numai bună pentru a vă bucura de priveliștea care vă înconjoară. Nu ratați șansa să urcați Turnul, deoarece în interiorul acestuia aveți mai multe expoziții și colecții pe care le puteți vedea, iar scările din Turn vă oferă o urcare, un pic anevoioasă, dar care merită efortul – de sus aveți cea mai spectaculoasă priveliște peste oraș.

În Sighișoara veți vedea mai multe turnuri, care poartă numele breslelor de meșteșugari care au existat până în anul 1884. Ulterior, acestea au fost desființate, însă turnurile au rămas, putând fi observate Turnul Fierarilor, Cizmarilor, Croitorilor, Cojocarilor, Măcelarilor, Franghierilor, Cositorarilor, Tabacarilor.

Dacă mergeți pe strada Școlii, ajungeți la Scara Școlarilor, un alt obiectiv turistic popular din Sighișoara. Aceasta a fost construită încă în 1654 pentru a ușura drumul localnicilor către școala și biserica din deal. Cu timpul, din cele 300 de trepte, aceasta a mai păstrat doar 175, transformându-se dintr-un traseu obișnuit într-o locație pentru diverse filmări și fotografii. Vorbind de filmări, cetatea din Sighișoara este folosită de-a lungul anului de diverse companii pentru filmarea spoturilor publicitare, a filmelor artistice sau a videoclipurilor, mai ales dacă tematica acestora este una istorică. Să nu vă fie cu mirare dacă în timpul sejurului la Sighișoara, veți asista la diverse filmări, evenimente sau festivaluri istorice, precum este și Festivalul Sighișoara Medievală, organizat an de an în ultima săptămâna a lunii iulie.

Vezi oferte cazare Sighișoara

Galerie Foto Sighișioara

Vezi harta Sighisoara