Team Building munte Sibiu

VALEA OLTULUI – SIBIU – TRANSALPINA*
Munti impozanți, văi, chei, lacuri și peșteri pitorești
Muzee, artă, gospodării tradiționale românești
“Drumul dintre munți“ și bucate ardelenești

Perioada: pe tot parcursul anului

Durata: 4 zile / 3 nopți

Tip grup: Team Building Corporate, Familii, Grup prieteni

/ Transport: Autocarul sau cu masina proprie

Cazare: Pensiuni sau Hoteluri

Propunere program Teambuilding

Valea Oltului ne va uimi cu frumusetea peisajului, cu varfurile sale falnice, cu cascadele navalnice si cu apele binefacatoare sau cu multitudinea bisericilor istorice, dintre care Cozia sau Turnu nu ar trebui ratate.  Sibiul, este un oras multicultural, ce imbina traditiile cu modernul, realizand un mix impresionant! De aici nu putem pleca fara sa degustam renumitele afumaturi ardelenesti si fara sa facem o incursiune in Marginimea Sibiului. Valea Frumoasei, Transalpina, Ranca este un traseu de o frumusete rara. Imaginea impunatoare oferita de lacul Galcescu este pusa in valoare de alte zece lacuri glaciare, printre care Pancu si Vidal, rezervatia naturala Iezerul Latoritei, lacul Vidra, lacul Oasa si manastirea Oasa din muntii Sureanu si bineinteles, valea Frumoasei, raiul descris in povestirile sale de Mihail Sadoveanu sau pestera Muierii si Polovragi alaturi de Cheile Oltetului.

Simțim, Trăim, Povestim și vom spune cu toții: Mai vrem!
Valea Oltului
Prin Valea Oltului spre Sibiu!
 • Pornim pe traseul Ramnicu Valcea – Sibiu, calatorim si ne distram timp de aproximativ 3 ore
 • Ne putem opri pe drum la izvoarele de apa minerala din zona Calimanesti-Caciulata sau Olanesti, izvoare din care au baut dacii, apoi romanii pentru vindecarea trupurilor lor. O alta oprire potrivita poate fi la manastirile Cozia sau Turnu.
 • Seara ajungem in Sibiu si ne cazam. Cina o vom servi la un Restaurant din zona Pietei Mari unde putem degusta preparate traditionale Putem alege chiar Crama Sibiului Vechi unde una din manbusurile noastre preferate este Traista Ciobanului.
 • Va invitam apoi la o plimbare pietonala in centrul vechi al Sibiului. Vom admira Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Zidurile si Turnurile de Aparare. Podul Minciunilor este unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului. Reconstruit la 1859 de firma Friedrich Hütte in locul unui alt pod din lemn, Podul Minciunilor este primul pod de fonta din Romania. Turnul Sfatului este situat intre cele mai importante doua piete ale orasului, mai precis la coltul dinspre miaza-noapte-rasarit al Pietei Mari. A fost din totdeauna simbolul busacteristic al orasului Sibiu. Numele turnului provine de la functia de aparare asupra portii de intrare in cea de-a doua incinta de fortificatii, situata in imediata apropiere a cladirii ce adapostea primaria Sibiului, mentionata documentar in anul 1324. Zidurile si Turnurile de Aparare fac partea din fortificarea orasului inca de la sfarsitul sec. XII. Prima incinta a fost ridicata in jurul actualei Piete Huet. Extensia rapida a orasului si accentuarea pericolelor atacurilor otomane, fac necesare construirea incintelor a II-a, a III-a si a IV-a, care cuprind intreg orasul de sus si de jos. Ulterior, aceste fortificatii au fost intarite prin bastioane, Sibiul devenind cea mai puternica cetate medievala din aceasta parte a Europei.
Aventura continua!
 • Ne trezim si luam micul dejun
 • Apoi pornim prin Sibiu si vizitam Muzeele Brukenthal si Astra. Muzeul Brukental este gazduit de Palatul cu acelasi nume. Dupa revenirea sa la Sibiu, in calitate de Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei (1777-1787), baronul Samuel von Brukenthal si-a adus si colectiile, iar Calendarul lui Hochmeister din anul 1790 mentioneaza printre atractiile orasului, pinacoteca, formata din 800 de tablouri si dispusa in 13 sali ale Palatului Brukenthal. De-a lungul timpului, colectiile s-au imbogatit atat prin achizitii, cat si prin donatii. In acest moment, etajele I si II ale Palatului Brukenthal gazduiesc una din cele mai importante galerii de arta europeana din Romania. Muzeul Astra, situat in aer liber in Dumbrava Sibiului, prezinta sinteza civilizatiei populare traditionale de pe teritoriul Romaniei, fiind una dintre cele mai importante institutii de acest profil din Europa, atat prin patrimoniul cultural cat si prin programele culturale si educationale de care ne putem bucura aici.
 • Continuam cu o vizita in Marginimea Sibiului. Vom admira icoanele pe sticla de la Muzeul Sibiel, care gazduieste cea mai mare expozitie din Transilvania de astfel de icoane. O splendoare de creativitate artistic, de inspiratie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎtia traditiei crestine ortodoxe si din fantezia pictorilor tǎrani romani. Fuziune unicǎ a traditiilor orientale cu tehnicile occidentale, icoanele pe sticlǎ cunosc o mare inflorire in aceastǎ regiune a Romaniei in primele decenii ale secolului al XVIII-lea, atingand culmea dezvoltǎrii intre 1750 si sfarsitul anilor 1800, ajungand aproape sǎ se stingǎ apoi intre cele douǎ rǎzboaie mondiale
 • Servim un pranz traditional la o gospodarie taraneasca.
 • Plecam apoi spre Transalpina. Va propunem sa ne oprim peste noapte in zona Valea Frumoasa sau la Obarsia Lotrului. “Valea Frumoasa se afla undeva in Tara Ardealului, intre tinuturile Inidoarei si Albei, o apa viforoasa; oamenii dinspre campie ii zic Sebesul, cei mai vechi de pe inaltimi ii zic Frumoasa (…). Acolo-i imparatia salbaticiunilor, cat tin muntii si sihlele” , asa descrie Mihail Sadoveanu Valea Frumoasei. Situata intre Muntii Sureanu, Muntii Lotrului si Muntii Cindrelului, este o zona salbatica, plina de neprevazut, cu peisaje superbe, apa rece de izvor, vai adanci, cascade la tot pasul, poienite retrase si trasee secrete prin muntii intortochiati. Drumetiile in Muntii Sureanu si Cindrel, plimbarile cu hidrobicicleta pe Lacul Oasa sau treasure hunt in padurile din zona sunt doar cateva dintre activitatile pe care le putem face acolo. Putem alege relaxarea in aerul proaspat de la poalele Muntilor Sebesului, sa experimentam viata de la stana cu degustari de produsele proaspete din lapte specifice Vaii Sebesului, sa culegem fructe de padure si ciuperci, sa vizitam barajele de acumulare Capalna, Tau si Oasa, schitul Tet si manastirea Oasa, sa de plimbam cu ATV-ul, sa schiem in sezon pe proaspatul domeniu schiabil din muntii Sureanu, ce ne intampina cu doua instalatii de teleschi si sapte partii, sa facem ateliere foto in natura sau sa vizitam casa natala a marelui Lucian Blaga.
 • Innoptam si luam cina in zona Valea Frumoasei sau Tau Bistra, la hotel.
Aventura pe Transalpina si la Ranca!
 • Ne trezim si luam micul dejun
 • Ne indreptam apoi spre Transalpina, unde odata ajunsi, traversam muntii pe cea mai inalta si frumoasa sosea de la noi din tara. Transalpina sau „Drumul dintre munti“ nu este doar cea mai inalta sosea din Romania, avand cea mai mare altitudine in Pasul Urdele (2.145 m), ci si un traseu de poveste. De-a lungul drumului, sunt dispuse monumente ale naturii si bijuterii arhitecturale ridicate in urma cu cateva secole. Potrivit legendei, soseaua Transalpina ar fi fost amenajata in urma cu doua mii de ani. Se spune ca legiunile romane ar fi construit-o, in drumul lor spre Sarmisegetusa. De asemenea, era folosita ca drum de transhumanta de ciobanii din Oltenia si Transilvania, in secolul al XVIII-lea. Soseaua a capatat denumirea de “Drumul dintre munti” dupa ce a fost reabilitata intre 1934-1938, in timpul domniei lui busol al II-lea.
 • Oprim la o stana traditionala. Despre pranz ce sa va spunem: pana nu mergi acolo si pana nu mananci tocanul bacitei Marioara Babu, nu ai cum sa stii ce inseamna simplitatea si in acelasi timp bogatia gustului bucatelor de la stana! Aerul curat de munte, mugetul vacilor ce pasc linistite pe poienita de langa stana, albastrul cerului si mirosul de busne ce fierbe molcom in tuciurile mari, te opresc din drum, oricat de indaratnic ai fi! Sigur nu vom vrea sa plecam de la stana fara sa ne cumparam pentru acasa diverse preparate traditionale (cas, pastrama, branza de burduf, bauturi naturale traditionale din zona Novaciului).
 • Continuam itinerarul nostru cu un popas pentru fotografie pe malul lacului Galcescu, un complex glaciar din muntii Parang, aflat la aproape 2.000 de metri altitudine. Zona este deosebit de frumoasa, iar imaginea surprinzatoare oferita de lacul Galcescu este pusa in valoare de alte zece lacuri glaciare, printre care si lacurile Pancu si Vidal. Optional si cu cost suplimentar, putem alege diverse activitati locale: alpinism, parapanta, cicloturism, motociclism, snowboard, motocross, deltaplan, drumetii in zona sau vizita la Lacurile Oasa si Vidra, si lista este deschisa…
 • Ajungem la Ranca si ne cazam.
 • Apoi timp de doua ore ne testam calitatile de “aventurieri” si ne distram in Parcul de Aventura Ranca. Evadam din cotidian cu un nou concept de relaxare si distractie. Aventura Parc -Ranca este locul perfect pentru amatorii de senzatii tari. Vom trai garantat emotii unice la inaltime in mijlocul naturii. Avem urmatoarea propunere de trasee: Traseu Aventura 1 care cuprinde 9 ateliere si o tiroliana de 70 m (nivel mediu); Traseu Aventura 2 care cuprinde 10 ateliere si doua tiroliene in lungime totala de 50 m (nivel avansat); Traseul Tiroliana care cuprinde 6 tiroliene in lungime totala de 240 m (nivel mediu)
 • Dupa aceasta aventura, ne vom reface si distra la cina cu barbeque si foc de tabara Ranca.
Chei impresionante, Pesteri si Legende
 • Dupa micul dejun ne indreptam catre Pestera Muierii si Cheile Oltetului si Bistritei. Pestera Muierii a fost „sculptata” in calcarele mezozoice de pe marginea sudica a Masivului Parang, de catre raul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, pestera in timpuri stravechi a adapostit in timpul razboaielor, cand barbatii plecau la lupte, foarte multi copii si femei, de unde i se trage si numele. Este prima pestera electrificata din Romania. Cheile Oltetului, avand lungimea de 2 km, au fost sapate in Muntii Capatanii de apa Oltetului. In aceste chei se afla Pestera Polovragi unde conform legendelor ar fi trait Zamolxe, zeul stramosilor nostri geto-daci. Cheile Bistritei (1200m lungime) sunt cele mai inguste chei in calcare din Romania fiind declarate rezervatie naturala.
 • Plecam apoi spre Manastirea si Pestera Polovragi. Manastirea Polovragi este situata la poalele muntelui Piatra Polovragilor pe soseaua Targu Jiu – Ramnicu inde de fapt pe mai bine de 10 km, traseul a fost marcat de simboluri distincte. Fie ca sunt cele legate de misteriosul zeu al dacilor, fie ca sunt urme ale vizitatorilor care au urmat, vraci sau Valcea, in apropierea Pesterii Polovragi si a Cheilor Oltetului. Pestera Polovragi are o lungime (pana in prezent cercetata) de 11 km. Traseul disponibil pentru turisti are aproximativ 800 m. Acest traseu este partial iluminat. Cele mai multe legende care inconjoara locul sunt legate de liderul spiritual al geto-dacilor, Zamolxe. Acesta ar fi locuit in Pestera Polovragi si ar fi avut puterea de a-si schimba infatisarea. Astazi, in pestera, putem descoperi si o piatra cu forma specifica, ce a primit denumirea de Tronul lui Zamolxe, punctul sacru al Pesterii Polovragi, care se spune ca este inbuscat de o energie neobisnuita. Tronul lui Zamolxe nu este singura formatiune ce poate fi admirata in Pestera Polovragi. I se adauga si alte forme precum Bolta insangerata, Izvorul Sperantelor, Cuptorul Dacic, Camera Alba si multe altele. De-a lungul celor 800 m vizitabili ai pesterii, ce se intcalugari, aceste simboluri ascund fiecare cate o poveste impresionanta a Pesterii Polovragi.
 • Seara ajungem plini de amintiri frumoase la Bucuresti.
Bonus
 • Memorii si schimb de impresii la sediul vostru, dupa experienta petrecuta impreuna.
 • Rememoram cele traite si stabilim un plan de dezvoltare
 • Trecem la alt nivel in anul urmator.
Valea Oltului
Investitia voastra

Pretul orientativ al programului de baza (TVA inclus, fara taxe de drum si servicii optionale) porneste de la 228 EUR / persoana pentru programul de 4 zile / 3 nopti


Tariful include:
 • Transport pe traseul mentionat in program, cu autocare moderne clasificate la 3 sau 4 stele dotate cu sistem climatronic, sistem de incalzire independent, scaune rabatabile cu tetiere, frigidere, LCD-uri, DVD, radio CD, instalatie de sonorizare
 • Cazare in Sibiu, Obarsia Locului si la Ranca
 • Gustare de bun venit la hotel (ziua 1)
 • Pranzurile si cinele conform programului zilnic prezentat
 • Insotitor de grup.
Servicii Optionale:

Optional si cu cost suplimentar, puteti adauga activitati specifice de team building cu traineri specializati, DJ, ansambluri artistice, animatori de petreceri sau alte servicii mentionate mai sus ca fiind optionale. Accesul la obiectivele turistice pe care le alegeti sau taxele de drum, acolo unde se aplica, nu sunt incluse in pretul programului propus.


*Acest program este doar o sugestie orientativa pentru munte. In functie de destinatia si investitia pe care le alegeti, construim oriunde programul potrivit pentru voi. Consultati catalogul nostru de team building pentru alternative de activitati de dezvoltare a echipei. Daca aveti alte preferinte sau cerinte legate de destinatie, grup, activitati, organizare ori buget, va propunem sa le discutam.


Vezi harta Team Building munte Sibiu