Transalpina

Drumul dintre munti, un drum printre nori cu o vechime de aproape 2000 de ani!

Transalpina „Drumul dintre munti“ nu este doar cea mai inalta sosea din Romania, avand cea mai mare altitudine in Pasul Urdele (2.145 m), ci si un traseu de poveste. De-a lungul drumului, sunt dispuse monumente ale naturii si bijuterii arhitecturale ridicate in urma cu cateva secole. Potrivit legendei, soseaua ar fi fost amenajata in urma cu doua mii de ani. Se spune ca legiunile romane ar fi construit-o, in drumul lor spre Sarmisegetusa. De asemenea, era folosita ca drum de transhumanta de ciobanii din Oltenia si Transilvania, in secolul al XVIII-lea. Soseaua a capatat denumirea de “Drumul dintre munti” după ce a fost reabilitata intre 1934 – 1938, in timpul domniei lui Carol al II-lea.

Impresioneaza printr-un peisaj de vis, cu brazi semeti si o natura de o frumusete naucitoare, cu creste muntoase virgine, ce se oglindesc ca intr-un glob de cristal in lacul Vidra. Nu-i putin lucru sa traversezi patru judete si sa treci aproape “razant” pe langa niste masive muntoase pe o sosea pe care simti ca te poarta spre cer. Dar asta-i soseaua Transalpina, veche de mii de ani si totusi foarte noua, pentru multi dintre turistii romani care abia acum o descopera. I se mai spune si Drumul Regelui – pentru ca a fost reconstruit si inaugurat in 1938 de Regele Carol al II-lea. Toata familia regala l-a parcurs atunci, in ziua inaugurarii.

Astazi, soseaua este cea mai inalta sosea din tara. Punctul cel mai inalt este in Pasul Urdele, la 2145 m altitudine. Soseaua traverseaza Muntii Parang de la sud la nord si parcurge patru judete: Valcea (unde este si portiunea cu cea mai mare altitudine), Gorj, Sibiu si Alba.

Te poti caza la Ranca, Obarsia Lotrului, Voineasa sau valea Frumoasei. In zona poti vizita: lacul Galcescu, un complex glaciar din muntii Parang, aflat la aproape 2.000 de metri altitudine. Zona este deosebit de frumoasa, iar imaginea surprinzatoare oferita de lacul Galcescu este pusa in valoare de alte zece lacuri glaciare. Printre ele se numara Pancu si Vidal. Rezervatia naturala Iezerul Latoritei, lacul Vidra, lacul Oasa, manastirea Oasa din muntii Sureanu te vor impresiona! Valea Frumoasei, raiul descris in povestirile sale de Mihail Sadoveanu completeaza peisajul de poveste. Poti vizita destinatii pe Valea Lotrului, pestera Muierii si pestera Polovragi, alaturi de Cheile Oltetului .

Domeniul schiabil, deschis in decembrie 2012 in zona lacului Vidra, la 2000 de metri altitudine, ofera de-a lungul celor 9,9 km de partii. Impresioneaza printr-un peisaj de vis, cu brazi semeti si o natura de o frumusete naucitoare, cu creste muntoase virgine, ce se oglindesc ca intr-un glob de cristal in lacul Vidra. Valea Lotrului incepe in dreptul oraselului Brezoi, la confluenta dintre Lotru si Olt. Ca sa ajungi aici, trebuie sa parcurgi superba Vale a Oltului pe soseaua E 81, fie ca vii dinspre Sibiu sau dinspre Ramnicu Valcea. Urmam apoi indicatorul spre Voineasa, pe soseaua 7A, lasand in spate releul de televiziune care se inalta semet pe Muntele Cozia.

Propunem cele mai bune oferte excursii Transalpina.

Iti propunem doar locatii turistice atent selectate (excursii Transalpina, oferte Ranca, sejur si vacanta Transalpina), care garanteaza atat rezervarea, cat si conditiile de cazare sau serviciile turistice prezentate. De asemenea, ai parte de cel mai mic tarif.

Vezi oferte cazare Transalpina

Galerie Foto Transalpina

Vezi harta Transalpina