Turda

Turda – zona centrală a Transilvaniei!

Cel mai probabil ați auzit de Turda în combinația de cuvinte Salina Turda, care reprezintă o importantă salină din România și una din pricipalele motive pentru călătorie în Turda. Cu toate acestea, orașul merită toată atenția turiștilor, reprezentând o destinație frumoasă și o evadare de aglomerația și gălăgia urbană.

Turda este un municipiu din apropierea Clujului, oferind oaspeților săi mai multe obiective turistice de care să se bucure, dar și o salină pentru diverse activități de agrement și tratamente balneo-climaterice. Orașul vă poate fermeca cu centrul său vechi, înfrumusețat de un șir de clădiri în stil rensacentist și baroc. În Turda puteți să mai vizitați  Palatul Finanțelor, Biserica catolică, Biserica reformată din Turda Veche, Lacurile Durgău, Muzeul de Istorie, Mormântul lui Mihai Viteazul, Castrul Roman, construit în anul 168, care este și cel mai important monument istorico-arheologic al Potaissei, o așezare dacică de pe teritoriul orașului.

Pentru diverse tratamente de sănătate, dar și pentru activități interesante, puteți vizita Salina Turda, care prezintă vizitatorilor săi mai multe mine – Mina Iosif – sala ecourilor, Mina Rudolf, Ghizela și Terezia, Anton. De asemenea, în Salina Turda puteți admira și diverse utilaje medievale care s-au conservat perfect și reprezintă unelte unice din întreaga Europa, fierăria, crivacul, moara de sare, altarul și Scara Bogaților. În Mina Terezia există și un lac subteran pe care vă puteți plimba cu bărcuțele, iar în Mina Rudolf găsiți și o roată mare, teren de minigolf și bowling, mese de biliard și tenis, teren de sport și loc de joacă pentru copii. Fiecare vizitator, de la mic la mare va găsi ceva care să-l fascineze în această locație, astfel nu tăiați din traseu și o vizită la salină. Puteți vizita salina în orice perioadă a anului.

Sălile din salină sunt folosite și pentru diverse tratamente și terapii, la fel ca și lacurile Durgău – un loc de recreere și relaxare, cu spații de nisip și alte facilități pentru confortul turiștilor, iar pentru a beneficia de anumite servicii SPA (jacuzzi, piscină cu apă dulce, saună, sală de fitness) puteți apela la Hotelul Potaissa din Turda.

La ieșire din Turda, puteți vizita și Cheile Turzii și Cheilei Turului, unde puteți să vă bucurați de peisaje extraordinare naturale și munții măiestoși. Cascada și lacul Ciucaș se află, de asemenea, în apropierea orașului Turda. Astfel, Turda și împrejurimile sale reprezintă o idee de vacanță spectaculoasă pentru cei îndrăgostiți de munte, de minunile naturii și sunt curioși să descopere locații frumoase din Transilvania.

Vezi oferte cazare Turda

Galerie Foto Turda

Vezi harta Turda